Basisrecept sprits

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 300 g tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 middelgroot ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop met een mixer het merg, de boter en suiker tot het wit en luchtig is. Mix de bloem, het zout en ei er snel door. Kneed met je handen tot een zeer soepel deeg. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  3. Spuit zigzaggend spritsen van ca. 10 x 3 cm op de bakplaat. Bak de koeken in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de spritsen 5 min. afkoelen op de bakplaten en laat vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Basisrecept sprits is een recept van Albert Heijn