Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 AH Liefde & Passie ciabattina's wit
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1 liter kraanwater
  • 83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
  • 600 g koelverse Italiaanse roerbakgroente
  • 90 g koelverse pestospread

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de kaas. Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.
  3. Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.
  4. Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.
  5. Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes is een recept van Albert Heijn