Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 4 AH Liefde & Passie ciabattina's wit
- 75 g Parmezaanse kaas
- 15 g verse basilicum
- 300 g kipgehakt naturel
- 1 liter kraanwater
- 83 g Honig meer dan lekker basis voor tomatensoep
- 600 g koelverse Italiaanse roerbakgroente
- 90 g koelverse pestospread
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp ondertussen de kaas. Snijd de blaadjes en steeltjes van het basilicum fijn. Meng de kaas en het basilicum met het kipgehakt en maak er balletjes van Ø 2 cm van.
- Doe het water in een pan en voeg de inhoud van het pakje tomatensoep toe. Roer goed met een garde en breng aan de kook.
- Voeg als de soep kookt de balletjes toe en vervolgens de roerbakgroente. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken met de deksel half op de pan.
- Serveer de soep met de broodjes en de pesto, zodat iedereen een lepel pesto in zijn bord kan scheppen.
Italiaanse tomatensoep met kipgehaktballetjes is een recept van Albert Heijn