Kipburgers op een volkorenbroodje met rauwkostsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1 el gedroogd selderijblad
  • 2 tl uienpoeder
  • 400 g snoepkomkommers
  • 3 el rozijnen
  • 400 g gesneden spitskool
  • 4 robuust volkorenbroodjes
  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 el yoghurt Skyr
  • 1 el appelciderazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Meng het gehakt met de selderij en uienpoeder en maak er 4 burgers van (per 4 personen).
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  3. Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in plakjes. Meng met de rozijnen en spitskool in een ruime kom. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven volgens de aan­ wijzingen op de verpakking.
  4. Halveer voor de dressing de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees van 1 helft (per 4 personen) in een hoge beker met de yoghurt en azijn en pureer met de staaf­mixer. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper. Schep door de salade. Snijd de andere avocadohelft in dunne plakjes.
  5. Snijd de broodjes open en beleg met een burger en avocadoplakjes. Bestrooi met peper. Serveer met de salade.
Kipburgers op een volkorenbroodje met rauwkostsalade is een recept van Albert Heijn