Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 2 bospaddenstoelentabletten
  • 270 g Hakubaku ramen noedels
  • 2 liter water
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 150 g peen julienne
  • 125 g taugé
  • 4 el gebakken uitjes

Bereiding

  1. Laat de tofu uitlekken. Leg een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek erover. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt.
  2. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en kook de noedels hierin in 4 min. gaar. Schep uit de bouillon en verdeel over ruime kommen. Houd de bouillon warm met de deksel op de pan.
  3. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu op hoog vuur in 6 min. goudbruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook, kurkuma en eventueel zout toe aan de tofu. Ban nog 30 sec. en schep uit de wok.
  4. Roerbak de roerbakgroenten 4 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg 3 el bouillon (per 4 personen), de peen julienne en taugé toe en roerbak nog 1 min. Schep de groenten op de noedels in de kommen en schenk de rest van de bouillon erover. Verdeel de tofu en uitjes erover en serveer.
Vegetarische ramen met kurkuma en cavolo nero is een recept van Albert Heijn