Kabeljauwstoof met venkel & geroosterde ciabatta

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1 winterpeen
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 Maggi kippenbouillontablet met natuurlijke ingredie?nten
  • 200 ml water
  • 260 g kabeljauwfilets
  • 1 afbakciabattina

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknollen. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in dunne plakken, halveer de plakken in de lengte. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, fijngesneden knoflook en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de peen, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en eventueel zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentemengsel en stoof mee.
  4. Snijd ondertussen de ciabatta in schuine plakken. Verdeel over een ovenrooster en besprenkel met de rest van de olie. Rooster in het midden van de oven in 5-7 min. goudbruin. Halveer de andere teen knoflook en wrijf met het snijvlak over de warme ciabattaplakken. Serveer de kabeljauwstoof met de geroosterde ciabatta.
Kabeljauwstoof met venkel & geroosterde ciabatta is een recept van Albert Heijn