Spelt penne met venkel, tomaat en zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g Grand’Italia volkoren spelt penne
  • 2 venkelknollen
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ el venkelzaad
  • 690 g Grand’Italia Sugocasa Piccante in fles
  • 300 g zalmfilet (alle varianten mogelijk)
  • 7½ g verse basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
Spelt penne met venkel, tomaat en zalm is een recept van Albert Heijn