Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • 3 puntpaprika's
  • 6 salade-uien
  • 15 g verse platte peterselie
  • 25 g verse bieslook
  • 125 g goudsalami
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte Parrano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in flinterdunne reepjes.
  2. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm. Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.
Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden is een recept van Albert Heijn