Lunchsalade met tonijn & parelcouscous

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g parelcouscous
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 340 g Princes tonijnmoot in zonnebloemolie
  • 100 g kappertjes
  • 4 el yoghurtmayonaise
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de radijsjes in kwarten en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui fijn.
  3. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken, maar vang 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) op. Meng de kappertjes en het opgevangen kappertjesvocht door de tonijn samen met de yoghurtmayonaise.
  4. Meng de parelcouscous, komkommer, radijs, bleekselderij, ui en sla in een grote schaal. Verdeel de tonijn erover.
Lunchsalade met tonijn & parelcouscous is een recept van Albert Heijn