Falafelwafel met hummus en een groene salade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 7½ g verse platte peterselie
  • 1 bosuitje
  • 300 g snoepkomkommers
  • 1 citroen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 350 g vers falafeldeeg
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 krop babyromainesla
  • 200 g hummus rode biet

Bereiding

  1. Snijd de peterselie fijn, de bosui in ringen en de snoepkomkommers in plakjes. Pers de citroen uit. Meng door elkaar en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout.
  2. Verhit het wafelijzer. Verdeel het falafeldeeg in 4 gelijke porties en vorm er met natte handen 4 bolletjes van. Vet het wafelijzer in met de milde olijfolie. Verdeel de deegbolletjes over het hete wafelijzer en bak in 3-4 min. gaar en licht goudbruin.
  3. Haal ondertussen de blaadjes van de krop sla. Verdeel de falafelwafels (2 per persoon), groene salade, blaadjes sla en de hummus over de borden.
Falafelwafel met hummus en een groene salade is een recept van Albert Heijn