Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten in blik
  • ½ el arachideolie
  • 300 g witlof
  • 200 g Maza hoemoes vijg en cranberry
  • 400 g koelverse geraspte bietjes
  • 100 g jonge bladsla met rucola
  • 100 g verse granaatappelpitjes
  • 4 Libanese wraps

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Schep de helft van de hummus om met de bietjes.
  3. Verdeel de sla, het witlof en de geraspte bieten over een schaal en bestrooi met de kikkererwten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hummus en de Libanese wraps.
Rode-bietensalade met vijgcranberryhummus en kikkererwten is een recept van Albert Heijn