Gnocchi met mosterd-roomsaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gnocchi
  • 200 g biologische spekreepjes
  • 1 middelgrote ui
  • 15 g verse platte peterselie
  • 250 ml kookroom
  • 3 el Marne Franse mosterd
  • 250 g diepvries tuinerwten
  • 400 g verse spinazie

Bereiding

  1. Verhit ¾ van de olie in de grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan van de spekreepjes en bak de ui 1 min. Voeg de peterselie, kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de tuinerwten erbij. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de gnocchi door de saus en verdeel de spekjes erover.
Gnocchi met mosterd-roomsaus is een recept van Albert Heijn