Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g gekookte rode bieten
  • 10 g verse salie
  • 200 g mascarpone
  • 150 ml halfvolle melk
  • 250 g lasagne all'uovo
  • 350 g pompoenlasagnevellen
  • 150 g geraspte geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.
  2. Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
  3. Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ? van de lasagnebladen. Verdeel ? van de pompoenlasagnevellen, ? van de bieten, ? van de rest van de saus en ? van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas is een recept van Albert Heijn