Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g speculaas brokken
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 300 g MonChou verse roomkaas
  • 300 g ricotta
  • 175 g basterdsuiker
  • 2 el tarwebloem
  • 1 tl Chinese 5 spice
  • 3 middelgrote eieren
  • 250 g winterpeen
  • 50 g ongezouten pecannoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de speculaas en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk goed aan.
  2. Meng de MonChou en ricotta met een handmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de suiker, bloem, 5-spice en eieren toe en meng goed. Schil de peen en rasp fijn. Meng het rasp door het MonChoumengsel. Schep alles in de vorm, strijk glad en bak de cheesecake 90 min. in de oven.
  3. Laat 90 min. afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat vervolgens minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Hak de pecannoten grof en garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de noten.
Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten is een recept van Albert Heijn