Zuurkoolplaattaart met worst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 260 g vers flammkuchendeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g geraspte emmentaler 45
  • 250 g zak gekookte wijnzuurkool met spek
  • 1 tl Verstegen karwijzaad
  • 100 ml halfvolle melk
  • 450 g verse aardappelpuree met boter
  • 1 Veluwse rookworst fijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
  2. Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.
Zuurkoolplaattaart met worst is een recept van Albert Heijn