Fruittulband met glazuur

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten roomboter
  • 400 g AH mix voor cake
  • 4 middelgrote eieren
  • 411 g fruitcocktail op siroop in blik
  • 1 el maizena
  • 150 g poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160?. Vet de vorm met 1/8 van de boter helemaal in. Bestuif vervolgens met 10 g cakemix (per tulbandvorm). Zo zorg je ervoor dat de tulband zo goed mogelijk uit de vorm komt.
  2. Schud de overtollige cakemix in een ruime mengkom en voeg de rest van de cakemix, de rest van de boter en de eieren toe. Mix met een handmixer op een lage stand in 5 min. tot een glad beslag.
  3. Laat de fruitcocktail uitlekken en vang de siroop op. Spatel eerst de maizena door het fruit en spatel het fruit daarna door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt.
  4. Controleer na 50 min. met een satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen.
  5. Meng voor het glazuur 3 el fruitsiroop met 140 g poedersuiker (per tulband) en verdeel over de tulband. Bestuif met behulp van een zeefje met de rest van de poedersuiker.
Fruittulband met glazuur is een recept van Albert Heijn