Italiaanse champignonburger met mozzarella & witlofsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 robuuste speltbroodjes
  • 4 champignon gran formaggio burgers
  • 4 stronken witlof
  • 2 Conference peren
  • 200 g bleekselderijsticks
  • 85 g rucola
  • 100 ml romige dressing
  • 125 g mozzarella
  • 2 el mayonaise

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bak de speltbroodjes en champignonburgers ca. 8 min. naast elkaar op een rooster in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Boen de peren schoon. Snijd de ongeschilde peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de bleekselderij in boogjes. Meng in een schaal de witlof, peer, bleekselderij en ? van de rucola met de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de mayonaise.
  5. Verdeel de rest van de rucola en daarna de burgers en mozzarella erover. Bestrooi met peper. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de witlofsalade.
Italiaanse champignonburger met mozzarella & witlofsalade is een recept van Albert Heijn