Orecchiette ovenschotel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g orecchiette pasta
  • 200 g gesneden cavolo nero
  • 2 middelgrote uien
  • 200 g Mister Kitchen venkel-tijm worst
  • 150 g Griekse feta
  • 1½ tl venkelzaad
  • 250 g ricotta
  • 200 g diepvries tuinerwten

Bereiding

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook de orecchiette 12 min. Snijd ondertussen de cavelo nero fijn en kook in de laatste 5 min. mee.
  2. Snipper ondertussen de ui en haal het vel van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees 3 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel tot rul gehakt. Voeg de ui toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de feta en schep samen met het venkelzaad door de ricotta. Giet de pasta en cavelo nero af en laat goed uitlekken.
  3. Schep samen met het worstvlees en de bevroren tuinerwten in de ovenschaal en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het ricottamengsel in dotjes over de bovenkant. Verwarm de grill. Gratineer de pastaschotel afhankelijk van je type grill en de grillstand in ca. 10 min. of totdat de randen van de ricotta bruin kleuren.
Orecchiette ovenschotel is een recept van Albert Heijn