Indiase notencurry met kikkererwten & rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 2 uien
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 1 el arachideolie
  • 2 el Euroma Indiase bonenkruiden
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 15 g verse koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote roosjes in kwarten. Verhit de olie in dezelfde hapjespan en fruit de ui en Indiase bonenkruiden 2 min. Doe ondertussen de helft van de cashewnoten samen met de kokosmelk in de blender en maal 30 sec. Voeg de bloemkool, cashewkokosmelk, hetl water en peper en zout toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
  3. Doe ondertussen de kikkerwerwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. toe. Snijd ondertussen de koriander grof. Serveer de rijst met de curry en bestrooi met de koriander en de rest van de cashewnoten.
Indiase notencurry met kikkererwten & rijst is een recept van Albert Heijn