Gele curry met linzen, puntpaprika & kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst
  • 3 cm verse gember
  • 2 rode uien
  • 3 puntpaprika's
  • 380 g kipdijfilet
  • 2 el arachideolie
  • 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
  • 400 g linzen in blik
  • 15 g koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 5 min. zachtjes gaar stoven.
  3. Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.
Gele curry met linzen, puntpaprika & kip is een recept van Albert Heijn