Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 15 g verse munt (alleen de blaadjes)
  • 3½ el milde olijfolie
  • 400 g courgettespaghetti
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ el balsamicoazijn
  • 205 g HAK linzen in zak
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 30 g gerookte amandelen

Bereiding

  1. Doe de muntblaadjes en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Houd een beetje olie achter voor het bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgettespaghetti al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Laat goed uitlekken in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
  2. Bak de cherrytomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Voeg de courgettespaghetti en linzen toe en schep goed om. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Besprenkel de courgettespaghetti met de muntolie en bestrooi met de amandelen.
Courgettespaghetti met linzen & geitenkaas is een recept van Albert Heijn