Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 courgette
  • 40 g selderij
  • 320 g Princes tonijnstukken in zonnebloemolie
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 40 g bloem
  • 400 ml halfvolle melk
  • 250 g ricotta
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 450 g fijne diepvries tuinerwten
  • 75 g geraspte belegen kaas 48

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise) en de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de ricotta en selderij door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, 4 bladen lasagne, een laagje courgette en tuinerwten, een laagje tonijn en een laagje saus. Ga door met het maken van laagjes tot de lasagne, groenten, tonijn en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt. Bestrooi met de kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus is een recept van Albert Heijn