Rodekool- en bietenstamppot met rookworst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
  • 375 g Unox Gelderse rookworsten XXL
  • 450 g AH Biologische diepvries rodekool met appel
  • 400 g koelverse geraspte bietjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
  3. Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst is een recept van Albert Heijn