Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
- 375 g Unox Gelderse rookworsten XXL
- 450 g AH Biologische diepvries rodekool met appel
- 400 g koelverse geraspte bietjes
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
- Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
- Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst is een recept van Albert Heijn