Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g verse aardbeien
  • 50 g gorgonzola
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 el aceto balsamico di Modena
  • 130 g rollen vers bladerdeeg
  • 20 g ongezouten pistachenoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvorm in. Verwijder van de aardbeien de kroontjes en halveer. Snijd de gorgonzola in stukjes.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker en laat karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn toe.
  3. Snijd ondertussen het bladerdeeg in een stuk persoon en bekleed de holtes in de muffinvorm met het bladerdeeg. Verdeel de gorgonzola en aardbeien erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal de taartjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
  4. Hak ondertussen de pistachenoten fijn. Bestrooi de afgekoelde aardbeientaartjes met de pistachenoten en serveer.
Gekaramelliseerde aardbeientaartjes met balsamicoazijn & gorgonzola is een recept van Albert Heijn