Vegan aardappelgratin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 4 sjalotjes
  • 500 ml Alpro cuisine soya
  • 8 takjes verse tijm
  • 1 tl zeezout
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Kneus de peperkorrels en knoflook met de platte kant van een mes. Pel en snipper de sjalotjes. Breng de sojaroom met de knoflook, peper, sjalot en takjes tijm aan de kook. Zet het vuur uit en laat 1 uur trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in met de olie.
  3. Schil de aardappelen en spoel ze af in een vergiet. Zeef het sojamengsel en doe in een kookpan. Breng aan de kook en haal van het vuur. Schaaf de aardappelen in dunne plakjes direct boven de pan. Zo komt alle zetmeel in de gratin, wat zorgt voor een goede structuur. Meng goed. Doe het aardappelmengsel in de ovenschaal en laat in 55 min. gaar worden in de oven.
  4. Zet de oven op 220 °C en laat de toplaag in ca. 10 min. goudbruin worden.
Vegan aardappelgratin is een recept van Albert Heijn