Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 3 el Griekse kruiden
  • 50 g panko
  • 250 g ricotta
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 1 kg aardappel eigenheimer
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Meng het gehakt goed met de Griekse kruiden, panko, het ei, 25 g ricotta (per 4 personen), peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ballen in 20 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in ca. 20 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de rest van de boter in de hapjespan en bak de roerbakgroente met peper 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de ricotta tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Serveer de puree met de groente en de gehaktballen.
Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten is een recept van Albert Heijn