Sushi-omeletrolletjes to go

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 tl sesamzaad
  • 2 tl sesamolie
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 1 tl wasabipasta
  • 1 el kewpie mayonaise
  • 4 Saitaku norivellen
  • 50 g babyspinazie
  • 150 g snoepgroente worteltjes
  • 100 g snoepgroente rettich

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp fijn. Klop de eieren los met de sojasaus, de sesamzaadjes en de gember. Verhit steeds een beetje sesamolie in de koekenpan en bak een kleine platte omelet per persoon van het eimengsel. Laat even afkoelen.
  2. Doe de sojabonen met de wasabi en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Bestrijk de omeletjes met de sojabonen-wasabipuree. Leg elk omeletje op een norivel. Verdeel de spinazie over de omeletjes, zodat de omelet overal bedekt is.
  3. Snijd de worteltjes in even grote sticks als de rettich. Leg de worteltjes en rettich in rijen in het midden van de omelet. Rol de omelet zo strak mogelijk op. Wikkel in vershoudfolie. Snijd de omeletrolletjes voor het serveren in 2 stukken per persoon.
Sushi-omeletrolletjes to go is een recept van Albert Heijn