Gevulde zoete aardappel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el La Mo­re­na Mexi­can chi­pot­le sau­ce
  • 75 g cheddar 48 (stuk)
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 150 g vega fijngehakt
  • 1 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 3 bosuien
  • 125 ml crème fraîche

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken. Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten. Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze 15 min. terug in de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het fijngehakt met de Al-Andalus 5 min. op middelhoog vuur. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado. Snijd de rode peper en de bosui in dunne ringetjes. Neem de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal. Verdeel het fijngehakt, de avocadopuree, crème fraîche en de ui- en peperringetjes erover.
Gevulde zoete aardappel is een recept van Albert Heijn