Thaise kippensoep met kokosmelk en noedels

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g fijne mienestjes
  • 1 el arachideolie
  • 320 g scharrelkipfiletblokjes
  • 400 g Thaise wokgroente
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kraanwater
  • 450 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.
  2. Voeg de krachtbouillon, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Boen de limoen schoon en pers de helft boven de soep uit en snijd de andere helft in partjes. Verdeel de mie over de kommen, schep de soep erover en serveer met de limoenparten.
Thaise kippensoep met kokosmelk en noedels is een recept van Albert Heijn