Krokante sushiballetjes gevuld met gerookte zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g Saitaku sushi rice
  • 5 el Saitaku rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 2 Saitaku norivellen
  • 100 g gerookte zalmblokjes
  • 2 eieren
  • 50 g Saitaku panko
  • 1 liter arachideolie
  • 3 el Belgische mayonaise
  • 2 tl Saitaku tube wasabi paste

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Schenk het mengsel bij de nog warme rijst en schep 1 min. om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ondertussen de norivellen zo fijn mogelijk. Schep de helft door de afgekoelde sushirijst.
  2. Maak er met natte handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Duw met je duim een holletje in de rijstballetjes, vul met de zalmblokjes en maak de balletjes weer dicht. Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork. Doe de panko samen met de rest van de fijngesneden nori in een andere kom. Wentel de rijstballetjes achtereenvolgens door het ei en de panko.
  3. Verhit de olie in een pan tot 180 °C (de olie is heet genoeg als een stukje brood meteen begint te bruisen als het in de olie gaat). Frituur de sushiballetjes ca. 3 min. of tot ze licht goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Maak ondertussen de wasabimayonaise: meng de mayonaise en wasabi paste goed door elkaar. Serveer met de balletjes!
Krokante sushiballetjes gevuld met gerookte zalm is een recept van Albert Heijn