Ravioli met venkel, kaas & tomaatjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 7½ g verse dragon
  • 90 g Taleggio kaas
  • 250 g ravioli funghi porcini
  • 200 g snoeptomaatjes

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de stelen en onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in dunne reepjes. Verhit de boter in de hapjespan en bak de venkel 5 min. op hoog vuur.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de dragon fijn.
  3. Voeg de knoflook, champignons, van de dragon, wat peper en eventueel zout toe aan de venkel. Bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de korst van de halve taleggio en snijd de kaas in blokjes.
  5. Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 5 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  6. Snijd ondertussen voor de tomatenhartjes het kontje van de tomaatjes schuin af. Neem steeds 2 gesneden tomaatjes en leg ze zo tegen elkaar aan, dat je een hartjesvorm krijgt.
  7. Schep de pasta en kaas door de groente en voeg wat kookvocht toe. Verdeel alles over 2 diepe borden en verdeel de tomatenhartjes erover. Bestrooi met de rest van de dragon.
Ravioli met venkel, kaas & tomaatjes is een recept van Albert Heijn