Italiaanse frittata met paprika, zongedroogde tomaat en mozzarella

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 zoete puntpaprika's
  • 1½ el milde olijfolie
  • 295 g zongedroogde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 15 g oregano
  • 6 eieren
  • 250 ml kookzuivel
  • 4 ciabattina's
  • 75 g rucola slamelange
  • 40 g saladepittenmix

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min.
  3. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en mozzarella in plakken. Snijd de oregano fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, peper en eventueel zout.
  4. Meng de zongedroogde tomaten en oregano met de paprika en doe in de ovenschaal. Schenk het eimengsel erover en verdeel de mozzarellaplakken erover. Laat in ca. 25 min. stollen in de oven. Leg ondertussen de ciabattina op een rooster en bak de laatste 10 min. mee in de oven.
  5. Meng ondertussen de sla met de pittenmix, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Serveer de frittata met de salade en ciabattina.
Italiaanse frittata met paprika, zongedroogde tomaat en mozzarella is een recept van Albert Heijn