Salade van paarse peen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g paarse peen
  • ½ citroen
  • 350 g kikkererwten in pot
  • 400 g tastytomtomaten
  • 15 g verse munt
  • 75 g veldsla
  • 350 g Dodoni geitenkaas in olie en kruiden in pot
  • 1½ el geroosterd zwart sesamzaad

Bereiding

  1. Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.
  3. Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.
Salade van paarse peen is een recept van Albert Heijn