Boerenkaasfondue met lentegroenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes in de schil
  • 12 kwarteleieren
  • 100 g groene-aspergetips
  • 100 g yorkham
  • 12 volkorensoepstengels
  • 25 g bieslook
  • ½ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
  • 4 el olijfolie
  • 300 g boerenkaasfondue

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de krieltjes in 15 min. in water met eventueel zout gaar. Halveer de grote exemplaren. Kook de laatste 5 min. de kwarteleitjes mee. Laat de kwarteleitjes schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rijg aan een satéprikker eerst een krieltje, vervolgens een kwarteleitje en tenslotte weer een krieltje.
  2. Blancheer de aspergetips 1 min. in kokend water met eventueel zout. Snijd de Yorkham in repen. Wikkel om elke soepstengel een reep ham en bindt er een stengel bieslook om. Maak er een knoopje of een strikje in.
  3. Snijd het zuurdesembrood in repen (soldaatjes) van 10x2x2 cm. Snijd de rest van de bieslook fijn. Meng de bieslook met de olie en versgemalen peper in een grote kom. Hussel de broodsoldaatjes erdoor. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat in ca. 10 min. krokant worden in de oven. Keer halverwege.
  4. Maak ondertussen de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de ei-krieltjes spiesjes, aspergetips, soepstengels en zuurdesemsoldaatjes.
Boerenkaasfondue met lentegroenten is een recept van Albert Heijn