Tonijn-broccoliquiche met tomaatjes en oude kaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g broccolirijst
  • 20 g verse selderij
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml kookzuivel
  • 320 g Princes tonijnmoot in water
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 250 g cherrytomaten
  • 175 g geraspte belegen kaas 48

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccolirijst toe en verwarm al omscheppend 1 min. mee.
  2. Snijd ondertussen de selderij fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, selderij, peper en eventueel zout. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Meng de ui, broccolirijst en tonijn en verdeel over het bladerdeeg. Schenk het eimengsel erop en verdeel de tomaten en kaas erover. Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Tonijn-broccoliquiche met tomaatjes en oude kaas is een recept van Albert Heijn