Aziatisch gemarineerde varkensspies met Chinese wokgroente

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
  • 1 limoen
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
  • 2 el arachideolie
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 400 g zoete-aardappelspaghetti
  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
  • 100 ml soja-gember-sesamdressing

Bereiding

  1. Snijd elk filetlapje in 6 gelijke stukken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit (houd het sap apart). Meng het limoenrasp met de shichimi togarashi, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Meng met de filetblokjes en rijg aan de satéprikkers.
  2. Kook de volkorenspaghetti met eventueel zout in 12 min. beetgaar. Kook de laatste 5 min. de zoete-aardappelspaghetti mee. Laat goed uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente met de peper en de helft van de bosui 5 min.
  5. Giet de spaghetti af, laat goed uitlekken en meng met de dressing en 2 el (achtergehouden) limoensap (bij 4 personen). Breng op smaak met peper. Verdeel het spaghettimengsel over diepe borden, schep de groente erop, leg de spiesjes erbij en bestrooi met de rest van de bosui.
Aziatisch gemarineerde varkensspies met Chinese wokgroente is een recept van Albert Heijn