Vegashoarma met komkommersalade en flatbreads

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 snoepkomkommers
  • 15 g verse munt
  • 1 citroen
  • 2 rode uien
  • 350 g tomato frito
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 gele puntpaprika's
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 el milde olijfolie
  • 350 g vega shoarma
  • 4 flatbreads
  • 150 ml Griekse yoghurt 10%

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de komkommers in blokjes en de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helften uit. Meng de komkommer met de munt, 1 tl citroenrasp en 1 el –sap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snipper de uien en meng met de tomato frito en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten en shoarma 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.
  5. Besmeer de flatbreads met de tomaten-uiensalsa en verdeel het shoarmamengsel, de paprikaringen en komkommer-salade erover. Serveer de yoghurt erbij.
Vegashoarma met komkommersalade en flatbreads is een recept van Albert Heijn