Vegabolognese met kastanjechampignons, gnocchi & mozzarella

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gnocchi
  • 3 tl gedroogde salie
  • 400 g kastanjechampignons
  • 200 g vegetarische basis rulstukjes
  • 400 g fijne Italiaanse roerbakgroente
  • 800 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
  • 15 g verse bieslook
  • 125 g mozzarella

Bereiding

  1. Verhit 3/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met de salie in 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de rest van de olie in de hapjespan en bak de champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de rulstukjes toe en bak 2 min. mee. Neem uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Voeg de champignons met het rulgehakt toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de bieslook fijn en scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de gnocchi over diepe borden en schep de saus erop. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de bieslook.
Vegabolognese met kastanjechampignons, gnocchi & mozzarella is een recept van Albert Heijn