Witvis met kappertjesmayonaise, rozemarijnaardappelen & winterpeen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g iets kruimige roodschillige aardappelen
  • 400 g winterpeen
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 el milde olijfolie
  • 5 g verse dille
  • 50 g kappertjes
  • 3 el D&L mayonaise met citroen
  • ½ el kraanwater
  • 340 g verse pangasiusfilets

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte ongeschild in parten. Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng met de aardappelen, rozemarijn en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi eventueel met zout en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de dille fijn. Laat de kappertjes uitlekken, snijd fijn en meng met de mayonaise, het water, de helft van de dille en wat zwarte peper.
  3. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de aardappelen en wortelen met de vis en kappertjesmayonaise. Bestrooi de vis met de rest van de dille.
Witvis met kappertjesmayonaise, rozemarijnaardappelen & winterpeen is een recept van Albert Heijn