Volkorenpasta met groene groenten en cottage cheese

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g preien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 450 g tuinerwten
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 60 g ongebrande walnoten
  • 250 g cottagecheese
  • 15 g verse basilicum

Bereiding

  1. Halveer de prei in de lengte, was en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei met de knoflook 20 min. op laag vuur. Voeg na 15 min. de tuinerwten toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof. Verdeel de spaghetti over de kommen of diepe borden. Schep het prei-tuinerwtenmengsel erop. Verdeel de cottagecheese erover en bestrooi met de walnoten. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en strooi over de pasta.
Volkorenpasta met groene groenten en cottage cheese is een recept van Albert Heijn