Volkorenbrood met boerenomelet

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 el water
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 350 g boerensoepgroente
  • 80 g geraspte jong belegen kaas
  • 8 sneetjes volkorenvloerbrood
  • 10 g verse bieslook

Bereiding

  1. Breek de eieren boven een ruime kom, voeg het water toe en klop los. Voeg peper en eventueel zout toe. Verhit 2 koekenpannen en verdeel de boter erover. Verdeel de soepgroente over beide pannen en bak 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verspreid de groente in beide pannen gelijkmatig en verdeel de losgeklopte eieren erover. Bak de omeletten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie 5 min. op laag vuur. Zorg dat de omeletten zo min mogelijk kleuren. Draai de omeletten om, verdeel de kaas erover en bak afgedekt nog 2 min. Verdeel ondertussen de sneetjes brood over de borden. Halveer de omeletten en leg op elk bord een ½ omelet. Snijd de bieslook in stukjes en strooi over de omelet.
Volkorenbrood met boerenomelet is een recept van Albert Heijn