Volkorenbrood met boerenomelet
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 8 eieren
- 2 el water
- 25 g ongezouten roomboter
- 350 g boerensoepgroente
- 80 g geraspte jong belegen kaas
- 8 sneetjes volkorenvloerbrood
- 10 g verse bieslook
Bereiding
- Breek de eieren boven een ruime kom, voeg het water toe en klop los. Voeg peper en eventueel zout toe. Verhit 2 koekenpannen en verdeel de boter erover. Verdeel de soepgroente over beide pannen en bak 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verspreid de groente in beide pannen gelijkmatig en verdeel de losgeklopte eieren erover. Bak de omeletten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie 5 min. op laag vuur. Zorg dat de omeletten zo min mogelijk kleuren. Draai de omeletten om, verdeel de kaas erover en bak afgedekt nog 2 min. Verdeel ondertussen de sneetjes brood over de borden. Halveer de omeletten en leg op elk bord een ½ omelet. Snijd de bieslook in stukjes en strooi over de omelet.
Volkorenbrood met boerenomelet is een recept van Albert Heijn