Aardappelpartjes uit de oven met chorizo

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 850 g CelaVita Country Partjes met rozemarijn en himalayazout
  • 2 uien
  • 3 rode paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 200 g AH Excellent chorizo pamplona
  • 75 g cheddar 48
  • 2 bosuien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de Country Partjes over een met bakpapier beklede bakplaat, breng eventueel op smaak met het himalayazout en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in parten en de paprika in repen van 1 cm. Neem de bakplaat met de aardappelen na 10 min. uit de oven en verdeel de ui, paprika en de teen knoflook ernaast. Zet terug in het midden van de oven en bak nog ca. 20 min.
  3. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de worst 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de cheddar en snijd de bosuitjes in ringen.
  4. Haal de aardappelpartjes en groenten uit de oven. Verdeel de aardappelpartjes over de ovenschaal en verdeel de chorizo daarover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 5 min. onder de grill.
  5. Doe ondertussen de groenten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper. Garneer de ovenschotel voor het serveren met de bosui en serveer de paprikasaus erbij.
Aardappelpartjes uit de oven met chorizo is een recept van Albert Heijn