Schouderkarbonade met appel en tijmjus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 scharrelschouderkarbonaden
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 6 takjes verse tijm
  • 2 Elstar appels
  • 75 ml water

Bereiding

  1. Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.
Schouderkarbonade met appel en tijmjus is een recept van Albert Heijn