Letterkoekjes met ombre glazuur

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem ( extra om te bestuiven)
  • 120 g poedersuiker
  • 3 tl Zonnatura bietensap
  • 1½ tl kraanwater

Bereiding

  1. Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
  3. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  4. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
  5. Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje een ½ tl bietensap en 1 tl water, in het tweede kommetje 1 tl bietensap en een ½ tl water en in het derde kommetje 1½ tl bietensap. Roer de glazuur in de bakjes goed door tot een egaal gekleurd, dik en glad glazuur is ontstaan.
  6. Schep met een theelepel of satéprikker het glazuur over de letterkoekjes. Gebruik voor een woord dat je wilt vormen met de letterkoekjes glazuur van oplopende kleuren, van licht naar donker of andersom (ombre).
Letterkoekjes met ombre glazuur is een recept van Albert Heijn