Vegan loaded fries Japanse stijl

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g verse Franse friet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 230 g Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
  • 4 el Jean Bâton vegan mayo (potje, 235 g)
  • 2 tl wasabipaste
  • 1 el kraanwater
  • 180 g Sla so­ja­bo­nen ra­dijs & pak­soi
  • 1 el sushi ginger
  • 4 el zoete chilisaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan. Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur. Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.
  2. Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi uit de slamix over de aluminium schalen, daarna de friet. Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember. Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.
Vegan loaded fries Japanse stijl is een recept van Albert Heijn