Tonny's fried chicken (by Pass the Peas)

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 ml karnemelk
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g suiker
  • 2 tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl cayennepeper
  • 24 g zout
  • 1 kg kipdijfilet
  • 250 g tarwebloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 2 liter arachideolie

Bereiding

  1. Doe de karnemelk, ui, knoflook, suiker, de helft van de zwarte peper, de cayennepeper en de helft van het zout in de beker van de staafmixer en pureer tot een marinade. Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en verdeel de marinade erover. Dek af en laat minimaal 4 uur tot 1 nacht in de koelkast marineren.
  2. Meng de rest van het zout, de bloem, knoflookpoeder, de rest van de peper en de paprikapoeder door elkaar. Haal de kip uit de marinade en laat deze uitlekken in een vergiet op een bord. Wentel de kip door het bloemmengsel. Verdeel de kip over een groot plat bord, zorg ervoor dat de stukjes niet overlappen. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast drogen. Hierdoor krijg je een betere korst.
  3. Verhit de olie tot 170 °C en frituur de kip in delen in ca. 8-10 min. gaar.
Tonny's fried chicken (by Pass the Peas) is een recept van Albert Heijn