Aziatische roerbak met vegaschnitzel & radijs

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 200 g radijsjes
  • 15 g verse koriander
  • 4 el wittewijnazijn
  • 2 tl suiker
  • 4 el kraanwater
  • 4 el (arachide)olie
  • 4 vegetarische schnitzels
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g Chinese wokgroente sugarsnaps
  • 2 tl 5-kruidenpoeder
  • 4 el zoete chilisaus

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de radijsjes en snijd de koriander fijn. Doe de radijs en de helft van de koriander in een kommetje. Doe de azijn, suiker, een mespunt zout en het water in een kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk over de radijs en koriander en laat staan tot gebruik.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de schnitzels op matig vuur in 4 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en bak de wokgroente, knoflook, 5-kruidenpoeder en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de wokgroente erop. Verdeel de schnitzelreepjes erover, besprenkel met de chilisaus en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de radijs.
Aziatische roerbak met vegaschnitzel & radijs is een recept van Albert Heijn