Kerstpavlova met custard, compote en munt

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 buiteneieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 35 g maizena
  • 350 ml volle melk
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 diepvries doosjevol bramen (250 g)
  • 2 el rietsuiker
  • 5 g verse munt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Splits de eieren. Klop met een handmixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel 5 g maizena (voor 4 personen) erdoor.
  3. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 25 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C. Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1uur in de oven staan. Haal uit de oven en laat verder afkoelen.
  4. Breng de melk langzaam tegen de kook aan. Haal van het vuur.
  5. Klop voor de custard de dooiers met de suiker met de handmixer dik, wit en luchtig. Voeg de rest van de maizena toe. Voeg al kloppend een derde deel van de hete melk toe. Doe als het goed gemengd is samen terug in de steelpan bij de rest van de melk en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer regelmatig.
  6. Verwarm ondertussen de bramen met de rietsuiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer de bramen stuk, laat 3-4 min. inkoken op hoog vuur en laat afkoelen.
  7. Leg de pavlova op een grote schaal en schep de custard erop. Garneer met de compote en de muntblaadjes.
Kerstpavlova met custard, compote en munt is een recept van Albert Heijn