Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 stengels bleekselderij
- 250 g winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 140 g tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 100 ml water
- 300 g scharrelkiphaasjes
- 115 g zeewiertagliatelle
- 15 g verse basilicum
Bereiding
- Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.
Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip is een recept van Albert Heijn