Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 140 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 ml water
  • 300 g scharrelkiphaasjes
  • 115 g zeewiertagliatelle
  • 15 g verse basilicum

Bereiding

  1. Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.
  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.
Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip is een recept van Albert Heijn