Courgettespaghetti met tomaat en pistache

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g cherrytomaten aan de tak
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g babyspinazie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 310 g lamshaas naturel
  • 500 g verse spaghetti all'uovo (koelvers)
  • 400 g courgettespaghetti

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de balsamico en met ¼ van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak fijn.
  3. Snijd de knoflook fijn. Laat de spinazie in delen slinken in de koekenpan. Doe de spinazie, knoflook, tijm en de helft van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de lamshaasjes in 5 min. vanbuiten rondom bruin en vanbinnen rosé. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  5. Kook de spaghetti in 4 min. beetgaar. Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Doe de spaghetti en courgettespaghetti terug in de pan. Meng de spinaziesaus erdoor en verdeel over de borden.
  6. Snijd de lamshaasjes in schuine plakken en leg op de spaghetti. Leg de tomaatjes erop en bestrooi met de pistachenootjes.
Courgettespaghetti met tomaat en pistache is een recept van Albert Heijn