Mexicaanse rijstschotel met kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 rode ui
  • 2 rode puntpaprika's (variatie mogelijk)
  • 300 g mais in blik
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 3 el (olijf)olie
  • 5 g Mexicaanse tacokruiden
  • 450 g kiphaasjes
  • 15 g verse platte peterselie
  • 125 g zure room

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de rijst in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Spoel de mais en bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan en bak de ui, paprika, de helft van de tacokruiden en peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de mais en kidneybonen toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de tacokruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst en groenten naast elkaar over diepe borden. Verdeel de kiphaasjes en serveer de zure room erbij.
Mexicaanse rijstschotel met kip is een recept van Albert Heijn